Perteptas plokštainis
Reikės:
- 100 g sviesto;
- 400 g miltų;
- 2 nedideli kiaušiniai;
- 1/2 pakelio kepimo miltelių;
- pakelis vanilinio cukraus;
- 1/2 stiklinės miltelinio cukraus;
- 250 g džemo ar uogienės.
Visus produktus, išskyrus miltelinį cukrų ir džemą, sumaišykite ir suminkę tešlą palikite šaldytuve 0,5 val., kad sustingtų. Po to tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį sutrupinkite (sutrakuokite) į riebalais išteptą skardą, ant viršaus sukrėskite džemą ir sutrupinkite antrą tešlos dalį. kepkite 45 - 50 min. Iškeptą pyragą gausiai apibarstykite milteliniu cukrumi.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite" 11/2001.
Komentarai
Rašyti komentarą