Perteptas plokštainis

Reikės:
  • 100 g sviesto;
  • 400 g miltų;
  • 2 nedideli kiaušiniai;
  • 1/2 pakelio kepimo miltelių;
  • pakelis vanilinio cukraus;
  • 1/2 stiklinės miltelinio cukraus;
  • 250 g džemo ar uogienės.
   Visus produktus, išskyrus miltelinį cukrų ir džemą, sumaišykite ir suminkę tešlą palikite šaldytuve 0,5 val., kad sustingtų. Po to tešlą padalinkite į dvi dalis. Vieną dalį sutrupinkite (sutrakuokite) į riebalais išteptą skardą, ant viršaus sukrėskite džemą ir sutrupinkite antrą tešlos dalį. kepkite 45 - 50 min. Iškeptą pyragą gausiai apibarstykite milteliniu cukrumi.

Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite" 11/2001.

Komentarai