Lašišos putėsiai su salotų lapeliais

Reikės:
  • 150 g rūkytos lašišos;
  • 200 g grietinėlės;
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  •  pipirų;
  • 2 a.š. želatinos;
  • 2 v.š. vandens;
  • salotų, kokias mėgstate.
  Želatiną užpilkite vandeniu ir palikite dešimčiai minučių, kad išbrinktų. Lašišą supjaustykite gabaliukais, supilkite grietinėlę ir sutrinkite blenderiu. Supilkite citrinų sultis, pagardinkite pipirais ir dar pora minučių paplakite. Želatiną pakaitinkite, kad ištirptų ir maža srovele nuolat maišydami atsargiai įmaišykite į išplaktą masę. Sudėkite į indelius ar indą ir porai valandų dėkite į šaldytuvą.
  Salotų lapelius (aš naudojau Iceberg) susmulkiname, ant jų nedideliais gabaliukais uždedame lašišos putėsių.


Komentarai