Gazpacho

Reikės:
  • 4 didelių, gerai prinokusių pomidorų;
  • 2 agurkų;
  • raudonojo svogūno arba svogūnų laiškų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 2 v.š. raudonojo vyno acto;
  • kelių lašelių Tabasco padažo;
  • druskos, pipirų;
  • šlakelio alyvuogių aliejaus;
  • kelių riekelių baltos duonos.
   Duoną pamerkite šaltame vandenyje. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite nuo jų odelę ir supjaustykite kubeliais. Agurką nulupkite, supjaustykite kubeliais (jeigu sėklytės didelės, galite jas išimti). Papriką ir svogūną taip pat supjaustykite kubeliais, česnaką smulkiai sukapokite. Į didelį dubenį sudėkite visas susmulkintas daržoves, supilkite raudonojo vyno actą, įlašinkite Tabasko padažo, pagardinkite druska ir pipirai, viską išmaišykite. Šiek tiek daržovių atidėkite į šalį, į likusias sudėkite nuspaustą duoną, supilkite alyvuogių aliejų ir sutrinkite blenderiu. Jeigu gauta sutrinta masė gaunasi tiršta, o mėgstate skystesnę sriubą, galite įpilti šalto vandens ar pomidorų sulčių. Tuomet sudėkite atidėtas smulkiai pjaustytas daržoves ir dėkite į šaldytuvą bent dviems valandoms.

Komentarai