Šokoladiniai ir grietininiai keksiukai


Reikės:




Šokoladiniams:

1 kiaušinio;
2 bananų;
2 šaukštų grietinės;
1/4 stiklinės aliejaus;
1 stiklinės pieno;
2 pilnų stiklinių miltų;
2 šaukštelių kepimo miltelių;
1 stiklinė scukraus;
2 kupinų šaukštų kakavos miltelių
žiupsnio druskos;
baltojo šokolado gabaliukų;
juodojo šokolado gabaliukų;

Miltus, kepimo miltelius, cukrų, kakavą ir druską sumaišyti viename inde. Atskirai sumaišyti išplaktą kiaušinį, aliejų, grietinę ir šakute sutrintus bananus. Palaipsniui įmaišyti pieną. Sumaišyti drėgnus ingredientus su sausais. Atsargiai įmaišyti šokolado gabaliukus. Dėti tešlą į paruoštas keksiukų formeles, pripildyti 2/3 formelės. Kepti apie 25 min. iki 200 C įkaitintoje orkaitėje. 



Grietininiams

2 kiaušinių;
1 stiklinės cukraus;
1/2 stiklinės aliejaus;
2 stiklinių miltų;
žiupsnelio druskos;
1 a. š. kepimo miltelių;
1 stiklinės grietinės;
uogų ar supjaustytų vaisių.

Kiaušinius išplakti palaipsniui beriant cukrų. Nenustojant plakti lėtai supilti aliejų. Kitame inde sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius. Įmaišyti sausus ingredientus į kiaušinių masę palaipsniui, pakaitom su grietine. Atsargiai įmaišyti uogas ar vaisius. Dėti tešlą į formeles. Užpildyti 2/3 formelės. Kepti 20 minučių iki 200 C įkaitintoje orkaitėje.
Į dalį keksiukų mes dėjome pjaustytų obuolių, į kitą dalį, jau sudėjus tešlą į formeles, įdėjome po gervuogę.

Šaltinis: Sonatinos receptai


Posted by Picasa

Komentarai