Šepardo pyragas arba Shepherd's Pie


Reikės:
  • 0,5 kg faršo;
  • 1 didelio svogūno;
  • 2 - 3 didelių morkų;
  • 2 skiltelės česnako;
  • šaldytų žirnelių;
  • 2 - 3 šaukštai pomidorų padažo;
  • 2 šaukštai miltų;
  • 200 ml sultinio;
  • pora saliero stiebų ar šaknies (nebūtinai);
  • aliejaus kepimui;
  • druskos, pipirų, smulkintų petražolių;
  • bulvių košės;
  • 200 g fermentinio sūrio.
  Svogūną smulkiai supjaustome ir suberiame į keptuvėje įkaitintą aliejų. Morkas supjaustome arba sutarkuojame stambia trintuve ir sudedame į keptuvę su svogūnais. Jeigu naudojame salierus - juos taip pat susmulkiname ir kartu apkepiname. Į keptuvę su daržovėmis sudedame maltą mėsą ir apkepame kol mėsa nebebus rausva. Sudedame miltus, pagardiname pipirais, druska, supilame sultinį, išmaišome, sudedame pomirodų padažą ir žirnelius. Kai padažas pradeda tirštėti sudedame smulkiai sukapotas petražoles. Gautą masę paskleidžiame kepimo inde. Sluoksnis turėtų gautis maždaug dviejų pirštų storio.
  Sutriname bulvių košę ir paskleidžiame ant mėsos masės, kad košė visiškai uždengtų mėsą. Viršų apibarstome tarkuotu sūriu ir kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. 


Komentarai