Daržovių puokštė su pelėsinio sūrio padažu



Šviežios daržovės (morkos, agurkai, vyšniniai pomidoriukai, salierų stiebai, ridikėliai)

Padažui I reikės:

   1. 200 g pelėsinio sūrio (pvz., kambozolos);
   2. 100 ml grietinėlės;
   3. 2 šaukštai baltojo vyno;
   4. 1 šaukštas smulkiai supjautytų laiškinių česnakų laiškų;
   5. druskos, pipirų.

  Sūrį susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą ir, pamažu pildami grietinėlę, plakite mažiausiu greičiu. Supilkite vyną, įberkite druskos, pipirų. Baigdami plakti supilkite supjaustytus laiškinius česnakus.

Padažui II reikės:
   1. 250 g grūdėtosios varškės;
   2. 2 šaukštai grietinės;
   3. 1 šaukštelis citrinų sulčių;
   4. 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
   5. 1 šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių;
   6. 1 šaukštas smulkiai supjaustytų mėtų;
   7. druskos.

   Varškę su grietine sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės. Supilkite citrinų sultis, aliejų, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Pabaigoje sudėkite petražoles ir mėtas.
  Pirmasis padažas skanesnis, jį ir darom dažniau:


Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė Nuo...Iki..." 2009 birželis.

Komentarai

  1. Gal ir nieko tokios daržovių puokštės... Didelis vitaminų šaltinis. O man kaip paprikų mėgėjai, tai dar ir didelis skanumynas.

    AtsakytiPanaikinti

Rašyti komentarą