Daržovių puokštė su pelėsinio sūrio padažu
Šviežios daržovės (morkos, agurkai, vyšniniai pomidoriukai, salierų stiebai, ridikėliai)
Padažui I reikės:
1. 200 g pelėsinio sūrio (pvz., kambozolos);
2. 100 ml grietinėlės;
3. 2 šaukštai baltojo vyno;
4. 1 šaukštas smulkiai supjautytų laiškinių česnakų laiškų;
5. druskos, pipirų.
Sūrį susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą ir, pamažu pildami grietinėlę, plakite mažiausiu greičiu. Supilkite vyną, įberkite druskos, pipirų. Baigdami plakti supilkite supjaustytus laiškinius česnakus.
Padažui II reikės:
1. 250 g grūdėtosios varškės;
2. 2 šaukštai grietinės;
3. 1 šaukštelis citrinų sulčių;
4. 1 šaukštas alyvuogių aliejaus;
5. 1 šaukštas smulkiai supjaustytų petražolių;
6. 1 šaukštas smulkiai supjaustytų mėtų;
7. druskos.
Varškę su grietine sutrinkite smulkintuvu iki vientisos masės. Supilkite citrinų sultis, aliejų, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Pabaigoje sudėkite petražoles ir mėtas.
Pirmasis padažas skanesnis, jį ir darom dažniau:
Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė Nuo...Iki..." 2009 birželis.
Gal ir nieko tokios daržovių puokštės... Didelis vitaminų šaltinis. O man kaip paprikų mėgėjai, tai dar ir didelis skanumynas.
AtsakytiPanaikinti