Valdorfo salotos
Reikės:
- 1 saldaus obuolio;
- 100 g vynuogių (viena kekė) arba 50 g razinų;
- 50 g salierų stiebų (1 didelis stiebas) - nebūtinai;
- 1/2 stiklinės graikiškų riešutų, išgvildentų iš kevalų;
- 1 v.š. citrinos sulčių;
- druskos, pipirų;
- 3 v.š. majonezo, nesaldinto jogurto arba alyvuogių aliejaus;
- 6 dideli salotų lapai - nebūtinai.
Dubenyje suplakame majonezą (arba jogurtą, arba aliejų) su citrinos sultimis, druska ir pipirais.
Obuolius išvalome nuo sėklalizdžių, supjaustome 1-2 cm kubeliais, dedame į paruoštą padažą ir išmaišome - taip apsaugosime obuolius nuo oksidavimosi.
Salierų kotus supjaustome
smulkiais pusžiedžiais. Vynuoges perpjauname pusiau, išvalome nuo sėklų. Viską sudedame į dubenį, pridedame graikiškų riešutų, lengvai išmaišome.
Gražesnio indo dugną išklojame
salotų lapais, ant jų išdedame Valdorfo salotas. Šaltinis: segebute.blogspot.com
Komentarai
Rašyti komentarą