Trinta grybų sriuba
- 0,5 l sultinio;
- 400 g pievagrybių;
- 1 svogūno;
- 2 šaukštų miltų;
- 100 ml grietinėlės;
- druskos, pipirų, petražolių;
- 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu.
Pievagrybius ir svogūną supjaustyti, sudėti į keptuvę ir
troškinti 5-10 min., perdėti į puodą su sultiniu ir užvirinti. Supilti tyrę,
paruoštą iš miltų ir 5 šaukštų vandens. Kelias minutes virti, nukelti nuo
ugnies, išmaišyti plaktuvu ir dar kartą pašildyti. Supilti į sriubą grietinėlę,
išmaišyti ir tučtuojau nukelti nuo ugnies (nevirti), pagardinti. Patiekti su
skrebučiais ir sukapotomis žaliomis petražolėmis arba su sūriu su
mėlynuoju pelėsiu.
Komentarai
Rašyti komentarą