Trinta grybų sriuba


Reikės:
  • 0,5 l sultinio; 
  • 400 g pievagrybių;
  • 1 svogūno;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 100 ml grietinėlės;
  • druskos, pipirų, petražolių;
  • 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu.
    Pievagrybius ir svogūną supjaustyti, sudėti į keptuvę ir troškinti 5-10 min., perdėti į puodą su sultiniu ir užvirinti. Supilti tyrę, paruoštą iš miltų ir 5 šaukštų vandens. Kelias minutes virti, nukelti nuo ugnies, išmaišyti plaktuvu ir dar kartą pašildyti. Supilti į sriubą grietinėlę, išmaišyti ir tučtuojau nukelti nuo ugnies (nevirti), pagardinti. Patiekti su skrebučiais ir sukapotomis žaliomis petražolėmis arba su sūriu su mėlynuoju pelėsiu.




Komentarai