Graikiškos salotos


Reikės:
  • didelių prinokusių pomidorų;
  • agurkų;
  • 1 žalios saldžiosios paprikos;
  • 50 g juodųjų alyvuogių;
  • 1 didelio raudonojo svogūno;
  • 200 g fetos sūrio;
  • smulkiai sutarkuotos citrinos žievelės ir jos sulčių;
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 1 šaukštelis džiovintų raudonėlių arba prieskonių mišinio graikiškoms salotoms;
  • druskos.
   Supjaustykite pomidorus plonais griežinėliais ir sudėkite į vidutinio dydžio dubenį. Suberkite supjaustytus agurkus, papriką ir alyvuoges. Įdėkite pusę raudonojo svogūno griežinėlių, pusę kubeliais pjaustyto fetos sūrio ir sumaišykite salotas. Likusius svogūnus ir sūrį užbarstykite ant viršaus.
   Apibarstykite salotas citrinos žievelėmis, druska, pipirais, raudonėliais, pašlakstykite citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi.



Komentarai