Lazanija


Reikės:
  • 600 g faršo;
  • 1 skardinės (400 g) trintų konservuotų pomidorų (arba luptų pomidorų);
  • 1 didelio svogūno;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. pomidorų pastos;
  • druskos, pipirų, čiobrelių, raudonėlio, baziliko.
  • 3 v. š. pomidorų padažo.
Bešamelio padažui:
  • 900 ml pieno;
  • 50 g sviesto;
  • 4 v. š.  miltų;
  • druskos, pipirų, malto muskato;
  • 200 g mocarelos.
12 lakštinių lapelių.

   Svogūną ir česnaką susmulkiname ir apkepiname įkaitintame aliejuje, sudedame faršą, apkepame kol jis nebebus rausvas. Sudedame pomidorus, pomidorų pastą, pagardiname druska, pipirais, paprika ir kitais prieskoniais. Jeigu padažas tirštas įpilame sultinio arba karšto vandens ir paverdame padažą bent 20 minučių, o jeigu turime laiko, galima ir visą valandą.
   Bešamelio padažui sviestą ištirpiname puode, sudedame miltus ir maišydami juos apkepame kol gražiai pagelsta. Tuomet, nuolat plakdami šluotele, plona srovele supilame šaltą pieną, įdedame druskos, pipirų, malto muskato riešuto (būtinai !) , sutarkuotą mocarelos sūrį ir kaitiname kol padažas sutirštės.
   Į skardą dedame 3 šaukštus pomidorų padažo ir juo padengiame skardos dugną. Tuomet klojame lakštinius, dedame mėsos padažo, pilame bešamelio. Vėl dengiame lakštiniais, dedame mėsos, pilame bešamelio padažo, dedame lakštinių. Ant viršaus turėtų būti mėsos padažas, ir ant jo - bešamelio padažas.
   Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių.
   Dariau su šviežiais lakštais, laabai skanu.




Komentarai