Grietinėlėje troškinti miško grybai

Reikės:
  • 500 g miško grybų;
  • 1 didelio svogūno;
  • 50 g sviesto;
  • 150 ml grietinėlės;
  • puodelio sultinio;
  • šaukšto miltų;
  • druskos, pipirų, krapų.
   Į ištirpintą ir įkaitintą sviestą sudėkite kubeliais supjaustytą svogūną ir apkepkite kol jis gražiai pagels. Tuomet sudėkite išvirtus miško grybus, išmaišykite ir pakepkite 2-3 minutes. Supilkite sultinį, pusę grietinėlės, pagardinkite druska, pipirais ir patroškinkite 5 minutes. Likusią dalį grietinėlės išmaišykite su šaukštu miltų ir supilkite į keptuvę, gerai išmaišykite ir dar pakaitinkite keletą minučių. Patiekite su virtomis bulvėmis, apibarstytomis krapais.
   P. S. Gaminom iš baravykų ir makavykų. Tiems, kas mėgsta grybus, buvo skanu :)
Kažkas nevalgomo (arba bent jau nerenkamo), bet labai gražaus...

Komentarai