Midijos su makaronais pomidorų padaže


Reikės:
  •  800 g šviežių midijų;
  • 1 svogūno;
  • 2 - 3 skiltelių česnako;
  • 1 stiklinės balto sauso vyno;
  • 4 pomidorų;
  • alyvuogių aliejaus;
  • saujos smulkintų petražolių;
  • druskos, pipirų;
  • spaghetti makaronų.
   Midijas nuplauname, išrenkame tas, kurių geldelės atsidariusios ir jas išmetame.
   Puode įkaitiname alyvuogių aliejų, sudedame smulkintą svogūną, česnaką ir apkepame. Supilame baltą vyną ir sudedame midijas. Puodą uždengiame ir verdame apie 2 min. Per tą laiką atsidaro midijų geldelės. Tuomet sudedame blanširuotus ir kubeliais supjaustytus pomidorus, kapotas petražoles, pagardiname druska ir pipirais, uždengiame ir verdame apie 10 minučių.
    Per tą laiką, t.y. dažniausiai maždaug per 9 minutes išverdame spaghetti, kuriuos sumaišome su midijomis arba midijas su padažu uždedame ant į lėkštę įdėtų makaronų.


   Porcija 2 asmenims. Išėjo puikūs penktadienio pietūs !


Komentarai