Lašišos kepsneliai su medumi ir garstyčiomis


Reikės:
  • 4 lašišos pjausnių;
  • 2 v. š. garstyčių;
  • 1 v. š. medaus;
  • 1 citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės.
   Marinatui sumaišykite medų su garstyčiomis, supilkite citrinos sultis ir suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Sumaišykite iki vientisos masės.
   Kiekvieną pjausnį iš abiejų pusių ištepkite garstyčių - medaus marinatu ir palikite 30 min. pasimarinuoti.
  Pasiruoškite 4 dvigubus folijos lapus, ištepkite juos aliejumi, uždėkite lašišos gabalėlius, pabarstykite druska ir užlankstykite folijos kraštus. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C, sudėkite lašišą ant grotelių ir kepkite apie 20 min. Paruoštus kepsnelius patiekite ant salotų lapų su garstyčių padažu ir griežinėliu citrinos.

Šaltinis: delfi,lt

Komentarai