Rusiškai troškinta višta


Reikės:
  • 1 vištos;
  • 2 - 3 skiltelių česnako;
  • 2 svogūnų;
  • 4 - 5 pomidorų;
  • 1/2 stiklinės žaliųjų alyvuogių;
  • 1/2 stiklinės sultinio;
  • 1/2 stiklinės sauso raudonojo vyno (nebūtinai);
  • aliejaus;
  • prieskonių (lauro lapelių, pipirų, vištienos prieskonių);
  • 1 citrinos;
  • žalumynų.
   Vištą supjaustykite nedideliais gabaliukais, įtrinkite česnaku, prieskoniais ir 1 - 2 val. pamarinuokite. Apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių, sudėkite supjaustytus svogūnus, supilkite sultinį, vyną, įberkite prieskonių ir patroškinkite. Baigiant troškinti sumeskite supjaustytus (nuluptus) pomidorus ir alyvuoges. Prieš patiekiant į stalą papuoškite citrinų griežinėliais, pabarstykite žalumynais.


Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite" 10/2001.

Komentarai