Keptos bulvės su įdaru


Reikės:
  • 6 vidutinio didumo bulvių;
  • 100 g sūrio su mėlynuoju pelėsiu (arba fermentinio sūrio);
  • 100 g virto rūkyto kumpio;
  • gabalėlio poro arba svogūno;
  • 1 šaukšto majonezo;
  • 1 šaukšto grietinės;
  • aliejaus, druskos.
   Bulves labai gerai nuplaukite su šepetėliu. Įpjaukite. Įpjautas vietas patepkite aliejumi, pabarstykite druska ir kepkite orkaitėje. Kai bulvės iškepa, į vidų sudėkite mažais kubeliais supjaustytą mėsą, sūrį, porą, sumaišytą su majonezu ir grietine. Dar pakepkite, kol sūris išsilydys. Galima patiekti su šaltu majonezo padažu.

Šaltinis: Žurnalas "Kviečiu prie stalo" Nr. 2000/11.

Komentarai