Keptos antienos šlaunelės su kriaušėmis ir bulvėmis
Reikės:
- 2 vištienos arba antienos (tiks ir vištienos) šlaunelės;
- 1 didelė kriaušė;
- pusės citrinos sultys;
- 2 didelės bulvės;
- 1 šalotas arba paprastas baltas svogūnas;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- druskos, pipirų.
Orkaitę įkaitinkite iki 220
°C temperatūros. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir taip pat supjaustykite plonais griežinėliais. Bulves ir svogūnus sudėkite į keraminę/porcelianinę/stiklinę kepimo formą,
apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska ir sumaišykite. Paukštienos
šlauneles įtrinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Jas sudėkite į
kepimo formą ant bulvių, uždenkite dangčiu arba folija, pašaukite į orkaitę ir
kepkite 50 minučių. Kriaušes perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius,
supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Po 50 minučių, mėsą
atidenkite, sudėkite kriaušes ir pakeiskite paprastą orkaitės režimą į
griliaus. Kepkite dar apie 15-20 minučių, kol šlaunelės gražiai apskrus.
Skanaus!
Šaltinis: poko.lt
Komentarai
Rašyti komentarą