Keptos antienos šlaunelės su kriaušėmis ir bulvėmis


Reikės:

  • 2 vištienos arba antienos (tiks ir vištienos) šlaunelės; 
  • 1 didelė kriaušė;
  • pusės citrinos sultys;
  • 2 didelės bulvės; 
  • 1 šalotas arba paprastas baltas svogūnas; 
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
  • druskos, pipirų.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Svogūną nulupkite ir taip pat supjaustykite plonais griežinėliais. Bulves ir svogūnus sudėkite į keraminę/porcelianinę/stiklinę kepimo formą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska ir sumaišykite. Paukštienos šlauneles įtrinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Jas sudėkite į kepimo formą ant bulvių, uždenkite dangčiu arba folija, pašaukite į orkaitę ir kepkite 50 minučių. Kriaušes perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Po 50 minučių, mėsą atidenkite, sudėkite kriaušes ir pakeiskite paprastą orkaitės režimą į griliaus. Kepkite dar apie 15-20 minučių, kol šlaunelės gražiai apskrus. Skanaus!

Šaltinis: poko.lt

Komentarai