Viščiukas tabaka

Reikės:
  • 1 viščiukas (iki 1 kg);
  • 3 - 5 skiltelės česnako;
  • 50 g sviesto;
  • 2 - 3 šaukštai aliejaus;
  • prieskonių vištienai, pipirų, druskos, žalumynų;
  • 1-2 šaukštai acto.
   Viščiuką perpjaukite, įtrinkite prieskoniais ir porą valandų pamarinuokite. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, įdėkite viščiuką, uždenkite dangčiu (labai gerai prispauskite) ir 6 - 8 min. apkepkite vieną pusę, po to apverskite ir dar pakepkite 6 - 8 min. Dar karštą viščiuką apipilkite padažu. Padažui česnaką sugrūskite, sumaišykite su actu, druska, pipirais ir įpilkite apie pusė stiklinės vandens. Patiekite su daržovėmis.

Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite" 02/2002.

Komentarai