Škotiški kiaušiniai

Reikės:
  • 800 g maltos mėsos;
  •  8 kietai virtų kiaušinių;
  • 2 žalių kiaušinių;
  • 100 g maltų džiūvėsėlių;
  • 1 svogūno;
  • aliejaus;
  • 1 - 2 skiltelių česnako;
  • 2 šaukštų bet kokių smulkintų žalumynų;
  • druskos, pipirų.
   Svogūną ir česnakus labai smulkiai supjaustykite, Į indą su malta mėsa suberkite svogūnus, česnakus, žalumynus, džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinius, pagardinkite pipirais ir druska. Viską labai gerai išmaišykite. Iš paruoštos mėsos suformuokite 8 paplotėlius. Į kiekvieno vidurį dėkite po virtą kiaušinį ir gražiai apspauskite mėsa iš visų pusių, kad kiaušinis liktų viduje.
   Keptuvėje  įkaitinkite aliejų ir apkepkite kukulius iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Keptuvę uždenkite dangčiu, kaitrą prisukite iki minimumo ir patroškinkite dar 10 - 15 minučių.

Šaltinis: Žurnalas "Kiaušinių valgiai" 2009.

Komentarai