Karka su troškintais raugintais kopūstais


Reikės:

  • 1 kiaulės karkos;
  • 1 morkos;
  • 2 saliero stiebų;
  • 1 svogūno;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 šakelių rozmarino;
  • 1 šakelės šalavijo;
  • priekonių kiaulienai;
  • alyvuogių aliejaus;
  • raudonojo sauso vyno;



  • 1 kg raugintų kopūstų;
  • 1 svogūno;
  • aliejaus;
  • 2 v. š.pomidorų padažo;
  • rūkytos šoninės odelių;
  • 250 ml karšto vandens;
  • 1 a. š. cukraus (nebūtinai).



  Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apskrudiname karką. Prieš dedant karką į keptuvę galime keliose vietose įpjauti odą.
  Morką, saliero stiebus, svogūną ir česnako skilteles susmulkiname smulkintuvu ir viską sudedame į keptuvę, kur jau kepa karka. Įdedame rozmarino ir šalavijo šakeles, karką pabarstome prieskoniais.    Tuomet pilame sauso raudono vyno, dar šike tiek pakepame.
  Karką su daržovėmis sudedame į kepimo indą, uždengiame folija ir kepame 1,5 val. iki 180ºC laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet patikriname ir, jeigu mėsa dar nėra norimo minkštumo, kepame toliau. Pabaigoje nuimame foliją ir įjungę grilio režimą leidžiame apskrusti.
  Troškintiems kopūstams keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame smulkiai supjaustytą svogūną, pakepiname, sudedame kopūstus, šoninės odeles, pakepame dar kelias minutes, tuomet užpilame stiklinę karšto vandens, uždengiame ir leidžiame troškintis apie 45 min. Pabaigoje sudedame pomidorų padažą ir, jei kopūstai rūgštoki, įberiame šiek tiek cukraus.
  Iškepusią karką tiekiame su troškintais raugintais kopūstais ir virtomis bulvėmis.



Šaltiniai: čia


Komentarai