Traški vištiena su saldžiais pomidorais


Reikės:
  • 4 supjaustytų viščiukų ketvirčių;
  • druskos, pipirų;
  • bazilikų;
  • 2 didelių saujų perpus perpjautų raudonųjų ir geltonųjų vyšninių pomidorų ir ketvirčiais supjaustytų slyvinių pomidorų;
  • 1 česnako galvutės (sulaužytos skiltelėmis);
  • 1 smulkiai supjaustytos raudonos aitriosios paprikos;
  • aliejaus;
  • 1 skardinės baltųjų pupelių (nebūtinai);
  • 2 saujų bulvių (nebūtinai).
   Įkaitinkite orkaitę iki 180 C temperatūros. Pabarstykite prieskoniais vištienos gabaliukus ir vienu sluoksniu sudėkite į atitinkamo dydžio keptuvę. Sumeskite bazilikų lapelius ir pomidorus. Po visą keptuvę išdėliokite česnako skilteles ir paprikas, pašlakstykite alyvuogių aliejumi. Pamaišykite, pomidorus nustumkite gilyn. keptuvę įstatykite į orkaitę ir kepkite 1,5 val. (praėjus pusei laiko apverskite pomidorus), kol vištienos odelė taps traški, o mėsa lengvai atsiskirs nuo kaulų. Jeigu norite, į keptuvę kartu galite įdėti baltųjų pupelių ir supjaustytų šviežių bulvių ir kepti kartu su vištiena. Arba galite patiekti vištieną su bulvių koše. Prieš patiekdami išspauskite česnakų skilteles. Vištieną galite panaudoti makaronų patiekalams: nuimkite mėsą nuo kaulų, susmulkinkite, sumaišykite su linguini arba spaghetti ir nedelsdami pateikite.
  Kelis kartus išbandytas: su bulvėm, be bulvių, su pupelėm ir be jų. Puikiai tinka bazilikas, kuris su pomidorais, kaip žinia, - puikus derinys, kadangi saldžiam ir rūgščiam pomidorų minkštimui tinka kartūs, aštraus skonio švieži bazilikai. Jei virtuvėje yra abu produktai, tai net labiausiai nepatyręs virėjas gali pagaminti gardų patiekalą. Pomidorus ir bazilikus sumaišykite tirštuose picos ar makaronų padažuose, sriubose, daugiaryžiuose. omletuose ar pyragaičiuose. Jei karštą vasaros dieną nesinori nieko gaminti, per mažiau nei 10 minučių galite juos supjaustyti ir užpilti ant skrudintos kaimiškos duonos brushetta ar pagaminti salotas su mocarela, panzanela. Arba sumaišyti pjaustytus pomidorus su plėšytais bazilikų lapeliais, makaronais ir šiek tiek alyvuogių aliejaus bei prieskonių - net ir tiek mažai pastangų atlygina puikiu skoniu!
  Prieš pjaustant čili papriką, pasirodo, reikia rankas pasitepti aliejumi, nes vandeniu rankos nenusiplauna nors ir šimtą kartų plaunant. Kadangi šito nežinojau, jau praėjus kuriam laikui prisilietus prie akies, teko pajusti, ką reiškia čili pipiras... Aliejus pagelbėja ir po pjaustymo patepus rankas, o po to jau nusiprausus su muilu ir vandeniu :)

 Šaltinis: Knyga "Gaminame su Oliveriu" 2008, knyga "Skonio žinynas", 2011.

Komentarai