Lavašo suktinukui su malta mėsa

Reikės:
  • 500 g maltos mėsos;
  • 2 morkų;
  • 1 svogūno;
  • 1 kiaušinio;
  • 2 lavašo lakštų;
  • 150 g grietinės;
  • 100 g pomidorų padažo;
  • 250 ml vandens arba sultinio;
  • druskos, pipirų.
  Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite stambia trintuve ir apkepkite aliejuje, kol daržovės suminkštės.
   Į maltą mėsą įdėkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį, kelis šaukštus grietinės, šiek tiek vandens ir viską gerai išmaišykite. Lavašus perpjaukite pusiau ir paruošta mėsos mase juos aptepkite. Susukite keturis vyniotinius, šiek tiek palaikykite, kad lavašo lapai suminkštėtų ir supjaustykite nedideliais ( apie 2 cm) ritinėliais. Ritinėlius sustatykite į keptuvę ant apkeptų daržovių pjūviu į viršų.
   Likusią grietinę sumaišykite su pomidorų padažu, įdėkite druskos, pipirų, supilkite vandenį arba sultinį ir gerai išmaišę užpilkite paruoštą padažą ant suktinukų. Keptuvę uždenkite ir troškinkite ant nedidelės ugnies apie 20 min. Išjungus dar palaikykite uždengtą keptuvę 10 minučių.



Šaltinis: sonatinos-receptai.lt

Komentarai