Džiovintų vaisių ir riešutų pyragas "Čigonas"
Reikės:
- 6 kiaušinių;
- 1/2 stiklinės miltų;
- 1/2 stiklinės bulvių krakmolo;
- stiklinės cukraus;
- 0,5 stiklinės razinų;
- 0,5 stiklinės pjaustytų džiovintų slyvų;
- 0,5 stiklinės pjaustytų džiovintų abrikosų;
- 0,5 stiklinės džiovintų spanguolių;
- 50 g goji uogų;
- 100 g kapotų riešutų;
- 100 g supjaustytų apelsinų cukatų;
- prieskonių (cinamono, tarkuotos citrinos ir/ar apelsino žievelės).
Kiaušinių trynius gerai išsukti su cukrumi, įmaišyti miltus, krakmolą, suberti miltais apveltus vaisius, pabaigoje atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Paruoštą tešlą sukrėsti į popieriumi išklotą, gerai sviestu išteptą skardą ir kepti nelabai karštoje orkaitėje apie 40 min.
Nnaudojau lazdyno riešutus ir įdėjau šiek tiek kepimo miltelių, nors gal jų čia ir nereikėjo.
Nnaudojau lazdyno riešutus ir įdėjau šiek tiek kepimo miltelių, nors gal jų čia ir nereikėjo.
Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite" 3/2000.
Komentarai
Rašyti komentarą