Džiovintų vaisių ir riešutų pyragas "Čigonas"


Reikės:
  • 6 kiaušinių;
  • 1/2 stiklinės miltų;
  • 1/2 stiklinės bulvių krakmolo;
  • stiklinės cukraus;
  • 0,5 stiklinės razinų;
  • 0,5 stiklinės pjaustytų džiovintų slyvų;
  • 0,5 stiklinės pjaustytų džiovintų abrikosų;
  • 0,5 stiklinės džiovintų spanguolių;
  • 50 g goji uogų;
  • 100 g kapotų riešutų;
  • 100 g supjaustytų apelsinų cukatų;
  • prieskonių (cinamono, tarkuotos citrinos ir/ar apelsino žievelės).
   Kiaušinių trynius gerai išsukti su cukrumi, įmaišyti miltus, krakmolą, suberti miltais apveltus vaisius, pabaigoje atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Paruoštą tešlą sukrėsti į popieriumi išklotą, gerai sviestu išteptą skardą ir kepti nelabai karštoje orkaitėje apie 40 min.
    Nnaudojau lazdyno riešutus ir įdėjau šiek tiek kepimo miltelių, nors gal jų čia ir nereikėjo.

Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite" 3/2000.

Komentarai