Sluoksniuotos tešlos pyragėliai su daržovėmis



Reikės:
  • 250 g špinatų, smulkiai supjaustytų;
  • 2 didelės morkos (300 g), sutarkuotos smulkia burokine trintuve;
  • 1 cukinijos (200 g), sutarkuotos smulkia burokine trintuve;
  • pievagrybių (200 g), sutarkuotų smulkia burokine trintuve;
  • 4 česnako skiltel, išspaustų spaudykle;
  • 1 kiaušinio;
  • 250 g ricotta sūrio arba tepamo varškės sūrelio;
  • 4 v. š. saldaus čili padažo;
  • 8 v. š. džiūvėsėlių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
  • 1 kiaušinio, išplakto, pyragėliams aptepti;
  • sezamo sėklų pyragėliams pabarstyti.
  Visas daržoves sumaišyti dideliame dubenyje. Sudėti ricotta sūrį, kiaušinį, čili padažą ir gerai išmaišyti. Suberti džiūvėsėlius ir dar kartą išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais.
   Atšildytus ir šiek tiek pakočiotus sluoksniuotos tešlos lapelius perpjauti pusiau ir ant jų dėti įdarą.Vieną tešlos kraštą plonai patepti išplaktu kiaušiniu. Tešlą su įdaru susukti į ritinėlius, kad tešlos sujungimas gautųsi apačioje. Aptepti išplaktu kiaušiniu, pabarstyti sezamo sėklomis.
   Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.
    Į įdarą dar galima dėti konservuotų kukurūzų.  Iš 6 perpjautų per pusę lapelių gavosi 12 ritinėlių, kuriuos supjausčius gaunasi maždaug 7 pyragėliai, taigi iš viso 84 vieno kąsnio pyragėliai :)



Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarai