Varškės spurgos

Reikės:
  • 250 g varškės;
  • 1 kiaušinio;
  • 7 v. š. cukraus;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a. š. tarkuotos citrinos žievelės;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 150 g miltų;
  • 1 l aliejaus virimui;
  • cukraus pudros pabarstymui.
   Varškę (geriau neriebią) ištriname su cukrumi, kiaušiniu, vaniliniu cukrumi, druska ir citrinos žievele. Į gautą masę palaipsniui įmaišome miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turėtų būti minkšta, šiek tiek lipti prie rankų.
   Iš tešlos, rankas pasitepus aliejumi, formuojame rutuliukus ir verdame įkaitiname aliejuje (užvirus aliejui ugnį sumažiname ir spurgas verdame ant vidutinės ugnies). Šiek tiek pravėsusias spurgas apibarstome cukraus pudra.
   Iš nurodytų produktų kiekių gavosi apie 20 minkštų, tikrai skanių spurgyčių.


Šaltinis: Sonatinos receptai šiek tiek pakoregavus miltų kiekį...

Komentarai

Rašyti komentarą