Višta su adžika
Reikės:
- 1 vištos (arba viščiukų blauzdelių);
- 1 v. š. adžikos;
- 2 skiltelių česnako;
- 2 šaukštų grietinės arba majonezo;
- bulvių, morkų, šparaginių pupelių ar kt. daržovių;
- druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.
Vištą pabarstyti pipirais, druska, ištepti adžika, sumaišyta su grietine ir išspaustu česnaku, ir palikti pasimarinuoti pora valandų. Tuomet vištą dėti į kepimo rankovę, kartu sudedant skiltelėmis supjaustytas bulves, gabaliukais supjaustytas morkas, šparagines pupeles. Rankovę keliose vietose iš viršaus pradurti su adata ir kepti apie 1 valandą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Komentarai
Rašyti komentarą