Višta su adžika

Reikės:
  • 1 vištos (arba viščiukų blauzdelių);
  • 1 v. š. adžikos;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 2 šaukštų grietinės arba majonezo;
  • bulvių, morkų, šparaginių pupelių ar kt. daržovių;
  • druskos, pipirų, prieskoninių žolelių.
  Vištą pabarstyti pipirais, druska, ištepti adžika, sumaišyta su grietine ir išspaustu česnaku, ir palikti pasimarinuoti pora valandų. Tuomet vištą dėti į kepimo rankovę, kartu sudedant skiltelėmis supjaustytas bulves, gabaliukais supjaustytas morkas, šparagines pupeles.  Rankovę keliose vietose iš viršaus pradurti su adata ir kepti apie 1 valandą iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Šaltinis: Forumas

Komentarai