Lašišų ir krevečių vėrinukai

Reikės:
  • 400 g lašišų filė;
  • 400 g lukštentų karališkųjų krevečių;
  • 2 citrinų;
  • aliejaus;
  • žuvies prieskonių, krapų, druskos.
   Žuvį ir krevetes nuplauname, nusausiname. Lašišą be odos supjaustome gabalėliais.
   Prieskonius sumaišome su aliejumi ir vienos citrinos sultimis. Krevetes ir žuvį sudedame į dubenį, užpilame marinatu ir gerai sumaišome. Laikome šaltai 2 valandas.
   Ant vienų medinių iešmelių suveriame krevetes, ant kitų - lašišos gabaliukus ir kepame kepsninėje. Vėrinukus galima paįvairinti pomidorais, paprikomis, nedideliais gabaliukais supjaustytomis ir pamarinuotomis cukinijomis, svogūnais, žiediniais kopūstais, ananasų gabaliukais.
   Tiekiame su virtais ryžiais, žaliomis ar keptomis daržovėmis ir citrinos griežinėliais.



Šaltinis: Žurnalas "Meniu. Kepsniai" 2007.

Komentarai