Apelsininiai keksiukai su varškės glaistu

Reikės:
  • 2 stiklinių miltų;
  • 1 stiklinės cukraus;
  • 1 didelio kiaušinio;
  • 0,5 stiklinės pieno;
  • 0,5 stiklinės apelsinų sulčių;
  • 50 g tirpinto sviesto;
  • 2 a. š. kepimo miltelių;
  • 1 a. š. cinamono;
  • žiupsnelio druskos;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • nutarkuotos apelsino žievelės arba 1 pakelio tarkuotos apelsino žievelės.
Glaistui:
  • 200 g švelnios pertrintos varškės;
  • 70 g kambario temperatūros sviesto;
  • tarkuotos apelsino žievelės;
  • 3 šaukštų cukraus pudros.
  Miltus sumaišyti su visais kitais sausais produktais: kepimo milteliais, cukrumi, cinamonu, vaniliniu cukrumi, druska, apelsinų žievelėmis. Įmušti kiaušinį, supilti pieną, apelsinų sultis, tirpintą sviestą. Viską gerai išmaišyti, dėti į keksiukų formeles ir kepti apie 25 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  Glajui kambario temperatūros sviestą gerai išsukti su cukraus pudra, sudėti varškę, apelsinų žieveles. Atvėsus keksiukams, gautą glajaus masę sudedam į konditerinį maišelį ir papuošiame keksiukus.
  Iš šio kiekio gavosi 14 labai kvapnių keksiukų.

Komentarai