Makaronai su kalakutiena


Reikės:
  • 120 g spalvotų makaronų;
  • 300 g kalakutienos;
  • 1 svogūnas;
  • 3 - 4 skiltelės česnako;
  • 3 - 4 šaukštai aliejaus;
  • 1 stiklinė šaldytų Briuselio kopūstų;
  • 1 stiklinė šaldytų žirnelių;
  • 1 šaukštas garstyčių;
  • 1/2 stiklinės majonezo;
  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • prieskonių (čiobrelių, druskos).
  Makaronus suberkite į verdantį vandenį, išvirkite ir nuvarvinkite. Kalakutieną supjaustykite gabaliukais, pabarstykite prieskoniais ir apkepkite aliejuje. Kepant suberkite susmulkintą svogūną, česnaką, Briuselio kopūstus ir žirnelius. Kepkite, kol daržovės suminkštės.
   Makaronus sumaišykite su kalakutiena. Viską sukrėskite į apkepinę, užpilkite majonezu, sumaišytu su garstyčiomis, apiberkite tarkuotu fermentiniu sūriu. Kepkite orkaitėje kol sūris išsilydys.



Šaltinis: Žurnalas "Paragaukite" 01/2002.

Komentarai