Rizotas su vištų kepenėlėmis


Reikės:
  • 200 g vištų kepenėlių;
  • 1 svogūno, smulkiai supjaustyto;
  • 1 morkos, smulkiai supjaustytos;
  • 1 saliero stiebo, smulkiai supjaustyto;
  • 75 g sviesto;
  • 500 g apvalių ryžių;
  • 1 stiklinės balto sauso vyno;
  • 1,5 l verdančio vištienos sultinio;
  • druskos, pipirų;
  • 2 v. š. brendžio;
  • 1 v. š. riebios grietinėlės;
  • 1 v. š. kapotų petražolių;
  • 75 g tarkuoto parmezano.
    Sultinį užvirti ir virti ant silpnos ugnies, kol bus ruošiamas risotto. Kepenėles padalinti į dvi dalis - vieną dalį smulkiai supjaustyti, kitą dalį - stambiau. 
  Pusėje sviesto apkepti svogūnus, morkas ir salierus, kol suminkštės. Sudėti smulkiai supjaustytas kepenėles ir kepti, kol kepenėlės parus, apie 2 - 3 min. Suberti sausus ryžius ir kepinti maišant apie 2 min., arba kol ryžiai pasidarys skaidrūs. Supilti vyną ir maišyti, kol susigers.
   Po vieną samtį supilti verdantį sultinį, kiekvieną kartą išmaišant, kol sultinys susigers į ryžius. Virti tol, kol ryžiai suminkštės. Nukelti nuo viryklės, pagardinti druska, pipirais, įdėti pusę likusio sviesto ir sūrį, išmaišyti, uždengti ir palikti, kol bus apkeptos kepenėlės.

    Kitoje keptuvėje įkaitinti likusį sviestą ir jame apkepinti stambiai supjaustytas kepenėles. Supilti brendį ir leisti jam išdegti. Įmaišyti grietinėlę, petražoles ir pagardinti druska bei pipirais. Nukelti dangtį nuo risotto, išmaišyti, dėti į pašildytas lėkštes. Ant viršaus uždėti kepenėlių su padažu ir iškart patiekti.

Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarai