Kiaušiniais ir slyvomis įdarytas kepsnys

Reikės:
  • 800 g maltos mėsos;
  • 100 g maltų džiūvėsėlių;
  • 1 kiaušinis;
  • 1 svogūnas;
  • druskos, pipirų;
  • 4 kietai virti kiaušiniai;
  • 2 virtos morkos;
  • 150 g džiovintų slyvų.
   Sumaišykite mėsą, džiūvėsėlius, kiaušinį, smulkiai supjaustytą svogūną ir prieskonius. 1/2 masės šaukštu suspauskite į žiedo formos kepimo formą, padenkite dugną ir sieneles.
   Kiaušinius perpjaukite išilgai į 4 dalis, morkas supjaustykite šiaudeliais. Išdėliokite kiaušinius, morkas ir nuplautas slyvas ant maltos mėsos. Ant viršaus sudėkite likusią mėsą ir gerai paspauskite.
   Uždenkite žiedą ir pusvalandį laikykite šaldiklyje. Kepsnį išimkite iš žiedo ir perdėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 45 minutes.

Šaltinis: Žurnalas "Kiaušinių valgiai" 2009.

Komentarai