Slyvų ir persikų uogienė su bazilikais


Reikės:
  • 1 kg persikų;
  • 1 kg geltonų slyvų;
  • 1 kg uogienių cukraus;
  • 4 žaliųjų citrinų;
  • bazilikų lapelių.
   Persikus nuplaukite, perliekite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, išimkite kauliukus ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Slyvas nuplaukite, išimkite kauliukus ir taip pat supjaustykite. Citrinas nuplaukite, nutarkuokite žievelę ir išspauskite sultis.
   Susmulkintus vaisius sumaišykite su citrinų  žievele ir sultimis, sudėkite į puodą, užvirkite ir pavirkite ant nedidelės ugnies. Suberkite  cukrų, išmaišykite ir dar pavirkite 10 minučių. Tuomet sumeskite bazilikų lapelius, gerai išmaišykite, supilstykite uogienę į iškaitintus stiklainius ir uždarykite.


Šaltinis: Žurnalas "Konservavimas" 2012 Nr. 1

Komentarai