Saldžiarūgštės vištų kepenėlės


Reikės:
  • 1 vidutinio dydžio svogūno galvos; 
  • 2 – 3 vidutinio dydžio morkų;
  • 3 v. š. aliejaus;
  • 2 saliero stiebų;
  • 500 g vištų kepenėlių;
  • 4 nubrauktų v. š. cukraus pudros;
  • 4 v. š. acto;
  • 3 v. š. sojų padažo;
  • 1 nubraukto v. š. krakmolo;
  • druskos, pipirų.
    Svogūną ir morkas supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepkite svogūnus bei morkas apie 5 minutes, kol suminkštės. Saliero stiebus smulkiai supjaustyti. Kepenėles supjaustyti gabaliukais ir kartu su salierais dėti į keptuvę ir viską kepti 10 min., nuolat maišant.
    Padažui sumaišyti cukraus pudrą, actą, sojos padažą ir krakmolą. Įmaišyti 300 ml šalto vandens. Supilti padažą į keptuvę, užvirti ir maišant pavirti, kol sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais ir patiekti su virtais ryžiais.

Šaltinis: Sonatinos receptai
 

Komentarai