Saldžiarūgštės vištų kepenėlės
Reikės:
- 1 vidutinio dydžio svogūno galvos;
- 2 – 3 vidutinio dydžio morkų;
- 3 v. š. aliejaus;
- 2 saliero stiebų;
- 500 g vištų kepenėlių;
- 4 nubrauktų v. š. cukraus pudros;
- 4 v. š. acto;
- 3 v. š. sojų padažo;
- 1 nubraukto v. š. krakmolo;
- druskos, pipirų.
Svogūną ir morkas supjaustykite kubeliais. Keptuvėje įkaitinti aliejų ir kepkite
svogūnus bei morkas apie 5 minutes, kol suminkštės. Saliero stiebus smulkiai
supjaustyti. Kepenėles supjaustyti gabaliukais ir kartu su salierais dėti į
keptuvę ir viską kepti 10 min., nuolat maišant.
Padažui sumaišyti cukraus pudrą, actą, sojos padažą ir krakmolą.
Įmaišyti 300 ml šalto vandens. Supilti padažą į keptuvę, užvirti ir maišant
pavirti, kol sutirštės. Pagardinti druska ir pipirais ir patiekti su virtais
ryžiais.
Šaltinis: Sonatinos receptai
Komentarai
Rašyti komentarą