2013 m. gruodžio 7 d., šeštadienis

Špinatų vyniotinis su varške ir lašiša


  
Reikės:
  • 400 g špinatų;
  • 4 kiaušinių;
  • 2 v. š. miltų;
  • 250 g varškės;
  • 1 citrinos;
  • ryšulėlio krapų;
  • 300 g sūdytos lašišos;
  • muskato, pipirų, druskos;
  • 1 v. š. alyvuogių aliejaus.
  Špinatų lapelius nuplauname ir sudedame į puodą. Troškiname uždengę puodą 2 - 3 minutes. Tuomet juos sumaišome su kiaušinių tryniais, miltais, įberiame druskos, pipirų ir muskato riešuto ir viską sutriname trintuvu.
  Baltymus atskirai išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į špinatų masę. Didelę kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi ir paskleidžiame joje tešlą. Sluoksnis turėtų būti maždaug 5 - 7 mm. Kepame apie 12 - 15 minučių orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių. Neperkepame, kad kepinys neišdžiūtų.
   Iškeptą išverčiame ant kepimo popieriaus, nulupame tą popierių, ant kurio kepė, ir atvėsiname.
  Pertepimui varškę sutriname su citrinos sultimis ir nutarkuota citrinos žievele, įmaišome susmulkintus krapus.
  Lašišą supjaustome nedideliais gabalėliais.
  Atvėsusį špinatų lakštą visą ištepame varškės mase, o ant jos išdėliojame lašišos gabalėlius. Susukame vyniotinį ir dedame į šaldytuvą bent 2 valandoms, kad susigertų ir sutvirtėtų. Pjaustome riekelėmis.

 
  Naudojau šaldytus špinokų lapelius, į varškę įmaišiau kelis šaukštus tepamo varškės sūrelio su žalumynais.


Šaltinis: 1000receptu.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą