"Fillo" tešlos štrudelis su obuoliais

Reikės:
  • 1 pakelio (arba 12 lapų) "Fillo" tešlos;
  • 6 -7 obuolių;
  • didelės saujos razinų;
  • 3 v.š. citrinos sulčių;
  • 1 v.š. sviesto;
  • cinamono;
  • brendžio;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 4 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • 150 g sviesto;
vaniliniam padažui:
  • 0,5 l pieno;
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo;
  • 1 a. š. vanilinio cukraus;
  • 3 v.š. cukraus;
  • 1 kiaušinio trynio.
   "Fillo" tešlą pora valandų palaikome kambario temperatūroje, kad atitirptų arba apie parą - šaldytuve. 
   Razinas užpilame verdančiu vandeniu, vandenį po minutėlės nupilame ir užpilame brendžiu. Taip palaikome 30 minučių.
   Obuolius nulupame, supjaustome skiltelėmis, apšlakstome citrinų sultimis, pabarstome cukrumi ir cinamonu. Keptuvėje ištirpiname šaukštą sviesto, sudedame obuolius, pakaitiname, sudedame razinas, džiūvėsėlius ir patroškiname keletą minučių
   "Fillo" tešlos lapą pasidedame ant  kepimo popieriaus, aptepame jį tirpintu sviestu, dedame kitą lapą, vėl aptepame. Taip sluoksniuojame 6 lapus. Ant viršutinio dedame pusę obuolių ir razinų masės ir susukame vyniotinį užlenkiant kraštus į vidų. Taip padarome ir antrą vyniotinį iš likusių 6 "Fillo" tešlos lapų ir obuolių. Vyniotinius dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių apie 40- 45 minutes.
  Vaniliniam padažui sumaišome pieną, kiaušinio trynį, cukrų, vanilinį cukrų ir krakmolą ir nuolat maišydami kaitiname kol padažas užvirs, o jam užvirus - dar keletą minučių, kol sutirštės.Atvėsinkite.
  Dar šiltus iškepusius štrudelius apliejame vaniliniu padažu.

Komentarai

  1. +brendis.. man iskart patiko sitas receptas :D

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) kažkur skaičiau, kad džiovinti vaisiai, išmirkyti alkoholy įgyja rafinuotą :))) skonį...

      Panaikinti
  2. Niaaam, o jei užpila tingisi virti, turbūt su ledais irgi būtų super :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad taip, tik šiltą atpjauti gražiai - sudėtinga užduotis :)

      Panaikinti

Rašyti komentarą