Braškių tortas

Biskvitui reikės:
   1. 4 kiaušinių;
   2. 200 g ir 2 šaukštų miltelinio cukraus;
   3. 1/4 stiklinės vandens;
   4. žiupsnelis druskos;
   5. 200 g miltų;
   6. apie 170 g braškių džemo.

Įdarui reikės:
   1.  450 g braškių (gali būti ir šaldytos);
   2. 4 - 5 šaukšteliai želatinos;
   3. 250 g baltų sūrelių;
   4. 100 g miltelių cukraus;
   5. 200 g 36 proc. riebumo grietinėlės.

   Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Kiaušinių  trynius ištrinkite su milteliniu cukrumi ir vandeniu. Kitame dubenyje išplakite baltymus su žiupsneliu druskos. Po to supilkite 2 šaukštus miltelinio cukraus, supilkite išplaktus baltymus į trynių masę, atsargiai maišykite, kol masė pasidarys vientisa. Tada į kiaušinių masę išsijokite miltus ir pamažu išmaišykite. Paruoštą kepti tešlą supilkite ant kepimo popieriumi padengtos skardos. Kepkite apie 10 min., kol biskvitas gražiai parus. Iškeptą biskvitą palikite 5 min. atvėsti.
   Ant biskvito pusės, kuri buvo ant kepimo popieriaus, tepkite braškių džemą. Biskvitą susikite į vyniotinį ir palikite atvėsti. Atvėsusį vyniotinį supjaustykite apie 1 cm pločio gabaliukais ir jais išklokite kepimo formą.
   Braškes išvirkite, gerai išmaišykite. Į želatiną įpilkite keletą šaukštų vandens, o kai išbrinks, sumaišykite su braškėmis. Sūrelius ištrinkite su milteliniu cukrumi, supilkite išplaktą grietinėlę, po to -braškių masę. Visus ingredientus gerai išmaišykite, supilkite ant supjaustytų biskvito gabaliukų. Taip paruoštą braškių desertą uždenkite aliuminio folija ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Prieš patiekdami braškių torto kraštus gražiai apipjaukite, patiekite didelėje lėkštėje.

Šaltinis: Žurnalas "Virtuvė Nuo...Iki..." 2009 birželis.

Komentarai