Makaronai su cukinija ir kumpiu

Reikės:
  • 400 g makaronų;
  • 1 nedidelės cukinijos;
  • 200 g virto rūkyto kumpio;
  • 30 g sviesto;
  • 100 g parmezano arba sūrio "Džiugas";
  • pusė stiklinės pieno arba grietinėlės;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • druskos, pipirų.
   Makaronus išverdame pagal instrukciją ant pakelio. Kietųjų kviečių makaronai paprastai išverda per 8 minutes. Nepervirkite.
   Sviestą ištirpinkite keptuvėje, sudėkite šiaudeliais pjaustytą kumpį ir šiek tiek apkepkite. Nedideliais šiaudeliais supjaustykite cukiniją ir sudėkite į keptuvę su kumpiu. Kol cukinija ir kumpis kepa, pasiruoškite padažą, kuriam kiaušinių trynius išmaišykite su  pienu arba grietinėle, įberkite šiek tiek druskos, pipirų, sudėkite smulkiai sutarkuotą sūrį ir gerai išmaišykite.
   Į išvirusius makaronus supilkite apkeptą kumpį su cukinija, išmaišykite. Tuomet, nuolat maišydami, palaipsniui supilkite plakinį su sūriu. Kaitinkite ant nedidelės ugnies nuolat maišydami, kol padažas sutirštės, o makaronai juo pasidengs. Skanaus !
   P.S. Naudojau geltonąją cukiniją, kuri kepdama ištirpo, Buvo labai skanu.

Komentarai