2015 m. sausio 9 d., penktadienis

Makaronai su kalmarais



Reikės:
  • 250 g makaronų;
  • 700 g kalmarų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • 1 svogūno;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. citrinos sulčių;
  • 100 g grietinės;
  • druskos, pipirų, baziliko, rozmarino.
  Makaronus išverdame kaip nurodyta ant pakelio, neperverdame.
  Keptuvėje įkaitiname aliejaus ir sviesto mišinį. Apkepiname svogūną. Kalmarus supjaustome žiedais, sudedame į keptuvę ir kepame 1 - 2 minutes ant didelės kaitros. Tuomet suberiame susmulkintas česnako skiltelės, pasūdome, suberiame prieskonius ir kepame dar minutę. Dedame grietinę, išmaišome, pakaitiname 2 minutes ir galime sudėti išvirtus makaronus. Permaišome, nukeliame nuo viryklės, leidžiame, kad pastovėtų 5 minutes.



Šaltiniai: čia ir čia
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą