Vištienos iešmeliai su cinamoniniu padažu

Reikės:
  • 600 g vištienos krūtinėlės;
  • 400 g konservuotų ananasų;
  • 200 g paprikų;
  • 2 v. š. baltojo vyno acto;
  • vištienos prieskonių;
  • cinamono;
  • druskos;
  • 1 v.š. krakmolo.

   Vištieną, ananasus ir papriką supjaustome gabaliukais ir suveriame ant medinių iešmelių.
   Cinamoniniam kepimo padažui skirtus produktus: konservuotų ananasų sirupą, vyno actą, druską, prieskonius ir krakmolą gerai išmaišome ir kaitiname, kol užvirs. Nuolat maišydami paverdame kelias minutes, kol padažas sutirštės.
  Paruoštus iešmelius sudedame į folija išklotą kepimo skardą, aptepame paruoštu padažu ir kepame orkaitėje apie 5 minutes arba kol mėsa apkeps. Ištraukiame, apverčiame iešmelius ant kitos pusės, vėl aptepame likusiu padažu ir kepame orkaitėje dar apie 15 minučių arba kol mėsa galutinai iškeps.

Komentarai