Nuga

Reikės:
  • 500 g migdolų;
  • 250 g cukraus;
  • 125 g arba pusė stiklinės medaus;
  • 1 a. š. apelsino žievelės;
  • cinamono;
  • 2 kiaušinių baltymai.
    Migdolus sukapojame ir paskrudiname sausoje keptuvėje apie 5 -7 minutes. Tuomet suberiame cinamoną, cukrų, apelsino žievelę ir supilame medų. Gerai išmaišome ir kaitiname nuolat maišydami. Taip paverdame keletą minučių.
   Kiaušinių baltymus išplakame su mikseriu iki standžių putų ir jas įmaišome į riešutų ir medaus masę. Toliau kaitinant gerai išmaišome. Dedame į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Tiktų valgomas kepimo popierius, kurio nereikės nuimti. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 160 laipsnių ir kepame apie 20 minučių.
   Iš nurodytų produktų kiekio gauta mase pasidengia (maždaug 1 cm aukščio) didelė orkaitės kepimo skarda.
   Nors originalus receptas vadinasi "Balta migdolų nuga", gavosi ruda migdolų nuga... Ir nerandu priežasčių, kodėl ji turėtų būti balta: patys migdolai rudi, juos pakepinus keptuvejė jie dar šiek tiek paruduoja, medus yra rusvas, beriamas cinamonas taip pat rudas... Įmaišant baltymus jie greitai nusidažė rusva karamelės spalva, taigi ir per ilgo laikymo orkaitėje priežastis atkrenta. Masę pyliau ant kepimo popieriumi išklotos skardos, o pjaustydama padėjau nat valgomo popieriaus. Gavosi skani, tačiau kitokia negu tikėjausi.


Komentarai

  1. norint kad būtų balta, gal migdolus reik nulupt..?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali būti ir taip, kada nors susikaupus reikės pabandyti.

      Panaikinti

Rašyti komentarą