Blynai su plikytu kremu ir mėlynėmis
Reikės:
- 100 g miltų;
- stiklinės šviežių ar šaldytų mėlynių;
- vienos stiklinės pieno;
- kelių šaukštų neriebios grietinės;
- 3 kiaušinių;
- 1 a. š. sviesto;
- šlakelio romo;
- 2 a. š. cukraus pudros;
- kristalinio cukraus;
- žiupsnelis druskos.
- stiklinės pieno;
- 2 kiaušinių trynių;
- 2 v.š. kukurūzų krakmolo;
- 3 v.š. cukraus;
- 1 a.š. vanilinio cukraus.
Tešlą blynams ruošiame sumaišydami miltus, druską, miltinį cukrų ir romą. Į šį mišinį įmušame kiaušinius ir nuolat maišydami pilame pieną. Gerai išplakame ir kepame blynus. Produktų kiekis nurodytas 6 asmenims (arba 3 :)), iš šios tešlos turėtų išeiti 6 dideli blynai. Blynus iškepame ir padedame šiltai.
Ruošiame kremą, kuriam kiaušinio trynius, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išmaišome ir į šią masę supilame krakmolą, sumaišytą su trupučiu pieno. Likusią dalį pieno užverdame ir užpilame ant kiaušinio trynio ir krakmolo masės nuolat maišydami. Tuomet viską supilame į puodą ir dar paverdame apie 5 minutes, kol kremas sutirštėja. Atvėsiname.
Blynus pasidedame ant stalo, dedame po 2 šaukštus kremo ir 2 šaukštus mėlynių ant kiekvieno blyno. Sulankstome juos ir dedame į kepimo skardą, pateptą sviestu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
Grietinę šiek tiek išplakame, kad ji sutirštėtų ir tiekiame su šiltais blynais, apibarstytais kristaliniu cukrumi.
Šaltinis: "Didžioji virtuvės knyga. ELLE. 2000 receptų"
Komentarai
Rašyti komentarą