Blynai su plikytu kremu ir mėlynėmis

Reikės:
  • 100 g miltų;
  • stiklinės šviežių ar šaldytų mėlynių;
  • vienos stiklinės pieno;
  • kelių šaukštų neriebios grietinės;
  • 3 kiaušinių;
  • 1 a. š. sviesto;
  • šlakelio romo;
  • 2 a. š. cukraus pudros;
  • kristalinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos.
kremui:
  • stiklinės pieno;
  • 2 kiaušinių trynių;
  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo;
  • 3 v.š. cukraus;
  • 1 a.š. vanilinio cukraus.
  Tešlą blynams ruošiame sumaišydami miltus, druską, miltinį cukrų ir romą. Į šį mišinį įmušame kiaušinius ir nuolat maišydami pilame pieną. Gerai išplakame ir kepame blynus. Produktų kiekis nurodytas 6 asmenims (arba 3 :)), iš šios tešlos turėtų išeiti 6 dideli blynai. Blynus iškepame ir padedame šiltai.
  Ruošiame kremą, kuriam kiaušinio trynius, cukrų ir vanilinį cukrų gerai išmaišome ir į šią masę supilame krakmolą, sumaišytą su trupučiu pieno. Likusią dalį pieno užverdame ir užpilame ant kiaušinio trynio ir krakmolo masės nuolat maišydami. Tuomet viską supilame į puodą ir dar paverdame apie 5 minutes, kol kremas sutirštėja. Atvėsiname.
  Blynus pasidedame ant stalo, dedame po 2 šaukštus kremo ir 2 šaukštus mėlynių ant kiekvieno blyno. Sulankstome juos ir dedame į kepimo skardą, pateptą sviestu. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.
Grietinę šiek tiek išplakame, kad ji sutirštėtų ir tiekiame su šiltais blynais, apibarstytais kristaliniu cukrumi.


Šaltinis: "Didžioji virtuvės knyga. ELLE. 2000 receptų"

Komentarai