2012 m. rugsėjo 13 d., ketvirtadienis

Keksiukai su moliūgu, apelsinais ir razinomis

Reikės:
  • 2 puodelių (500 ml) miltų;
  • 1/3 puodelio (75 ml) rudojo cukraus;
  • 1,5 a. š. (7 ml) kepimo miltelių;
  • 1 a. š. (5 ml) sodos;
  • 1/2 a. š. druskos;
  • 1/2 a. š. cinamono;
  • 1/2 a. š. imbiero;
  • 1/2 a .š. muskato;
  • 1 puodelio (250 ml) razinų;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 ir 3/4 puodelio (425 ml) moliūgo tyrės;
  • 1/3 puodelio (75 ml) aliejaus;
  • 1/2 puodelio apelsinų sulčių;
  • 2 v. š. (30 ml) stambiai tarkuotų apelsinų žievelių.
   Didesniame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, cukrų, cinamoną, imbierą, druską, muskatą ir razinas. 
    Atskirame dubenyje sumaišome kiaušinį, moliūgų tyrę, aliejų, apelsinų sultis ir žieveles.
    Sumaišykite sausus ingredientus su drėgnais ir išmaišykite, kad gautųsi vientisa masė.
   Dėkite į keksiukų kepimo formeles ir kepkite apie 25 minutes orkaitėje, įkaitintoje iki 190 laipsnių. Iškepusiems leiskite pravėsti 5 minutes orkaitėje.
    Labai skanu, ne per saldu, niekada nepasakytum, jog čia iš moliūgų... 
Šaltinis: canadianliving.com

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą