Troškinys moliūge


Reikės:
  • moliūgo arba moliūgo kiauto, likusio ruošiant moliūgų tyrę;
  • 1 kg kiaulienos sprandinės;
  • 2 morkų;
  • 2 paprikų;
  • 4 didelių bulvių;
  • 4 pomidorų;
  • 200 g voveraičių;
  • 1 didelio svogūno;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 4 v.š. pomidorų padažo;
  • 1 v. š. medaus;
  • sultinio;
  • pora šaukštų aliejaus;
  • druskos, pipirų, paprikos miltelių. ciberžolės, jeigu mėgstate aštriai - čili paprikos, kapotų petražolių, krapų.
 
  Moliūgo viršų nupjauname, išimame sėklas ir plaušus, jeigu sienelės labai storos, - ir dalį minkštimo. Paliekame apie 1,5 cm pločio sieneles. Moliūgą iš vidaus įtriname medumi ir druska.
   Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais ir apkepiname aliejuje, kartu įspaudžiame česnaką.
  Įkaitintame aliejuje apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, sudedame apvirtas voveraites, vėliau -  nedideliais kubeliais pjaustytas morkas, papriką ir bulves, dar patroškiname apie 10 minučių, tuomet sudedame supjaustytą pomidorą ir dar troškiname. Daržoves sumaišome su mėsa, suberiame prieskonius, kapotus žalumynus ir viską supilame į moliūgą.
  Uždengę moliūgą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių ir kepame apie 1,5 valandos. Kepimo laikas priklauso nuo moliūgo dydžio. Patikriname paspaudę pirštu. Patiekiant galima pagardinti įpilant grietinėlės.
Garuojantis ratatouille...

Moliūgo troškinys II

   Su vištiena. Be bulvių. Šį kartą svogūną ir vištienos filė, supjaustytą gabalėliais, apkepiau keptuvėje, pridėjau pjaustyto moliūgo ir tarkuotų morkų. Viskam gerokai apkepus sudėjau pora pjaustytų pomidorų ir geltonąją papriką. Toliau - prieskonių, porą šaukštų pomidorų padažo, puodelį daržovių sultinio ir - uždengusi keptuvę troškinau apie 15 minučių. Tuomet viską suverčiau į druska ir puse šaukšto medaus ištrintą moliūgą. Kepamas buvo 40 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
  
 

Komentarai

  1. Šis auksinis gražuolis atrodo labai skaniai. jau vien troškinio spalva ką reiškia :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Buvo išties labai skanu, iš daugybės šaltinių mano sulipdytas receptas; labai tiko voveraitės, o dėl spalvų įdėjau ir geltonos paprikos :) Vaišinom svečius ir patys valgėm dvi dienas.

      Panaikinti

Rašyti komentarą