Vengriškas guliašas

Reikės:
  • 500 g jautienos kumpio;
  • 4 didelių bulvių;
  • 2 pomidorų;
  • 2 morkų;
  • 2 paprikų;
  • 2 v. š. aliejaus;
  • 2 svogūnų;
  • 4 skiltelių česnako;
  • puodelis sultinio;
  • druskos, pipirų, paprikos miltelių, kmynų, kapotų petražolių.
   Gilioje keptuvėje arba storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir suberkite pusžiedžiais supjaustytus svogūnus. Jiems šiek tiek apkepus, sudėkite smulkintą česnaką. Jautieną supjaustykite kubeliais ir sudėkite į puodą su apkeptais svogūnais ir česnakais, suberkite paprikos miltelius. Apkepkite, kol mėsa nebebus rausva. Tuomet supilkite sultinį (arba karštą vandenį) ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol mėsa suminkštės.
   Bulves ir morkas supjaustykite gabaliukais, suberkite į puodą su mėsa. Joms šiek tiek pavirus, sudėkite ir nuluptus ir kubeliais supjautytus pomidorus bei paprikas. Išmaišykite, įberkite pipirų, pagardinkite druska ir dar šiek tiek pavirkite. Prieš patiekiant suberkite petražoles, galite įdėti šiek tiek grietinės, o kas mėgsta aštriai verdant - uoginės paprikos miltelių.

Komentarai