Tiramisù
- 200 g mascarpone sūrio;
- 3 kiaušinių;
- 3 šaukštų cukraus;
- 12 biskvitinių sausainių (lady fingers);
- 2 a. š. kakavos;
- 5 v.š. espresso kavos;
- 2 v.š. amaretto likerio.
Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymo ir išplakame su trimis šaukštais cukraus iki vientisos, purios, beveik baltos masės. Baltymus išplakame iki standžių putų atskirai. Į trynių masę po šaukštelį dedame mascarpone, išmaišome, sudedame išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišome.
Į indą aukštesnėmis sienelėmis (arba atskirus indelius) dedame sausainiu sluoksnį, juos sulaistome likeriu ir kava, dedame sluoksnį mascarpone ir kiaušinių masės, pabarstome kakava. Vėl viską pakartojame: sudrėkinti sausainiai, masė, kakava. Mažiausiai 3 valandoms dedame į šaldytuvą ir skanaus.
Originalų receptą galima rasti štai čia
Komentarai
Rašyti komentarą