Kalakutienos kukuliai su špinokais ir sūrio padažu


Reikės:
  • 700 g kalakutienos faršo;
  • 200 g špinokų;
  • 1 svogūno;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 ir 3/4 puodelio pieno;
  • 3/4 puodelio (3 saujų) džiūvėsėlių;
  • 1/2 puodelio tarkuoto parmigiano reggiano;
  • druskos, pipirų;
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v. š. miltų;
  • 2 v.š. sviesto;
  • 1 puodelio vištienos sultinio;
  • 100 g fermentinio sūrio;
  • 1/2 a. š. muskato;
  • 1/4 puodelio kapotų petražolių.
  Špinokus nuplauname, susmulkiname ir sudedame į kalakutienos faršą. Taip pat sudedame pusę smulkiai pjaustyto svogūno, susmulkitą česnaką, įmušame kiaušinį, įpilame 1/4 puodelio pieno, džiūvėsėlius, tarkuotą sūrį, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome. Iš gautos masės suformuojame 12 gana didelių kukulių, kuriuos išdėliojame kepimo popieriumi išklotoje kepimo skardoje ir, apšlakstę alyvuogių aliejumi, kepame orkaitėje apie 25 - 30 minučių.
  Kol kukuliai kepa, nedideliame puode įkaitiname šlakelį alyvuogių aliejaus ir sviestą, suberiame likusią pusę svogūno ir kepame apie 2 minutes, tada įmaišome miltus ir kepame dar 1 minutę. Palaipsniui įmaišome likusį 1,5 puodelio pieną ir sultinį. Užverdame, nukeliame nuo viryklės, įmaišome sūrį, pagardiname druska, pipirais ir muskatu.
  Iškepusius kukulius patiekiame su paruoštu padažu ir pabarstome kapotomis petražolėmis.

Šaltinis: SM forumas

Komentarai