Moliūgo ir varškės apkepas
Reikės
varškės masei:
- 370 g varškės;
- 2 kiaušinių;
- 3 v. š. manų kruopų;
- 4 v. š. cukraus;
- 1 a. š. vanilinio cukraus;
- žiupsnelio druskos;
- razinų, džiovintų vyšnių ar spanguolių;
- 500 g moliūgo tyrės;
- 2 kiaušinių;
- 3 v. š. manų kruopų;
- 3 v. š. cukraus;
- žiupsnelio druskos.
Varškę pertriname, kad neliktų gumulėlių, arba naudojam kreminę varškę. Kiaušinius išplakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska, į juos sudedame varškę, suberiame razinas ar kitas uogas ir manų kruopas.
Moliūgo masei skirtus kiaušinius taip pat išplakame su cukrumi ir druska, supilame moliūgo tyrę ir suberiame manų kruopas.
Į kepimo formą pilame 1/3 dalį moliūgo masės, ant jos pilame 1/2 dalį varškės masės, tuomet vėl pilame 1/3 dalį moliūgo, likusią pusę varškės masės ir ant viršaus likusį trečdalį moliūgo masės.
Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą, jeigu kepimo metu viršus pradeda ruduoti, nors apkepas dar nėra iškepęs, pridengiame apkepą folija.
Šaltinis:Širšių lizdas
Komentarai
Rašyti komentarą