Plikytos tešlos vafliai


Reikės:
  • 400 ml pieno;
  • 130 g miltų;
  • 20 g krakmolo;
  • 3 v. š. cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 4 v. š. sviesto;
  • 6 kiaušiniai;
  • 100 g grietinės;
  • 2 a. š. vanilinio cukraus.
   Puode užkaičiame 250 ml pieno, į kurį suberiame cukrų, druską ir sudedame sviestą. Užvirus puodą nuimame nuo ugnies ir užbėrus miltus išmaišome iki vientisos masės. Puodą vėl kaitiname ir nuolat maišome tešlą, kol ji nebekibs prie puodo sienelių. Tuomet išimame tešlą iš puodo į dubenį ir atvėsiname. Tešlai atvėsus po vieną mušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išmaišome. Supilame likusį pieną, sudedame grietinę, vanilinį cukrų, išmaišome ir paliekame tešlą subręsti vienai valandai kambario temperatūroje. Kepame vaflius - čirvinius blynus.
   P. S. Kadangi originaliam recepte man pasirodė mažoki kiekiai, visko ėmiau dvigubus kiekius - iš 400 ml pieno ir t.t. gavosi apie 15 labai labai blynų. "Ladurée: Sucré: The Recipes" belaukiant...


Šaltinis: Kažkas valgomo

Komentarai