Kreminė cukinijų sriuba su bazilikais
Reikės:
- cukinijos;
- 1 svogūno;
- 2 morkų;
- 1 v.š. sviesto;
- 4 bulvių;
- 2 skiltelių česnako;
- saujos bazilikų lapelių;
- saujos kapotų petražolių;
- vandens arba sultinio;
- druskos, pipirų.
Sviestą ištirpiname keptuvėje ir jame apkepiname smulkiai supjaustytą svogūną, kol šis gražiai pagels. Suberiame supjaustytą česnaką. Morką stambiai sutarkuojame arba supjaustome ir sudedame į keptuvę su svogūnais ir česnakais, šiek tiek apkepiname.
Bulves ir cukiniją supjaustome, sudedame į puodą su sultiniu arba verdančiu vandeniu. Verdame kol daržovės suminkštės, tuomet supilame apkeptas daržoves, pagardiname druska, pipirais, suberiame baziliką. Nuimame nuo ugnies ir sriubai šiek tiek pravėsus sutriname blenderiu ir vėl užkaitiname. Patiekiant galima pagardinti įpilant grietinėlės.
O kur panaudoti kapotas petrazoles? Kiek mazdaug cukinijos sunaudojote? Nes as turiu didziule ir nemanau, kad jos visos reiketu... Ir kiek to sultinio reikia? Ar pakaks tiek, kad tik apsemtu bulves ir cukinijas ar reikia daugiau?
AtsakytiPanaikintiPetražoles galite sudėti jau sutrynus sriubą, arba, kaip šį kartą dariau aš, subėrti kartu su bazilikais ir viską sutrinti. O dėl cukinijos - aš turėjau tikrai nemažą geltonąją cukiniją, kuri buvo gana kieta, todėl ją teko net ne skusti, o su peiliu nulupti, be to išėmus sėklas, ne tiek jau daug jos ir liko, taigi sunaudojau visą. Bet jeigu Jūs turite kitokią, kurios nereikia skusti, pakaks ir mažiau. Vandens pyliau labai nedaug, t.y. apie 1 puodelį, daržovės nebuvo apsemtos, nes man norėjosi tirštesnės sriubos. Be to, jeigu turite puodą, kuriame galima virti daržoves visai be vandens, tuomet, nekilnojant dangčio, galima virti su dar mažiau, nes cukinijos pačios turi daug vandens.
Panaikinti