Plovas
Reikės:
- 700 g kiaulienos (jeigu mėgstate - avienos);
- 2 didelių svogūnų;
- 5 didelių morkų;
- 3 puodelių ryžių;
- 2 česnako galvų;
- apie pusė stiklinės aliejaus;
- kumino, kalendros, pipirų, druskos.
Plovui gaminti imame storadugnį puodą, į kurį pilame aliejų ir jį įkaitiname ant labai karštos ugnies. Mėsą supjaustome maždaug 1,5 cm dydžio gabaliukais, svogūną - pusžiedžiais, morkas sutarkuojame burokine trintuve. Į puodą su aliejumi dedame svogūnus, šiek tiek juos apkepame, dedame mėsą. Kepame kol mėsa nebebus rausva ir gražiai apskrus.
Sudedame morkas, primažiname ugnį, nemaišome, viską pakepame 5- 7 minutes. Kai viskas apkepa, sudedame prieskonius ir užpilame karšto vandens, kad apsemtų maždaug per 2 cm. Įdedame česnako galvą (visą, perpjautą per pusę arba skiltelėmis, tačiau neluptą). Puodo neuždengiame, troškiname apie 40 minučių.
Tuomet ant mėsos užberiame kelis kartus perplautus (kol vanduo bus skaidrus) ryžius. Jeigu norisi gražios spalvos, galima įmaišyti šiek tiek šafrano arba maltos saldžiosios paprikos. Nemaišome. Ryžius išlyginame ir užpilame karštu vandeniu vėl maždaug tiek, kad ryžiai būtų apsemti per 2 cm. Puodo neuždengiame kol ryžiai sugeria vandenį, tuomet uždengiame, primažiname ugnį iki mažiausios ir troškiname kol ryžiai bus minkšti. Jeigu ryžiai sugeria visą vandenį, tačiau dar yra kieti, įpilame dar šiek tiek vandens. Tiekiame taip pat į lėkštę dėdami sluoksniais - pirmiausiai ryžių, paskui morkų ir ant viršaus - mėsos.
Sudedame morkas, primažiname ugnį, nemaišome, viską pakepame 5- 7 minutes. Kai viskas apkepa, sudedame prieskonius ir užpilame karšto vandens, kad apsemtų maždaug per 2 cm. Įdedame česnako galvą (visą, perpjautą per pusę arba skiltelėmis, tačiau neluptą). Puodo neuždengiame, troškiname apie 40 minučių.
Tuomet ant mėsos užberiame kelis kartus perplautus (kol vanduo bus skaidrus) ryžius. Jeigu norisi gražios spalvos, galima įmaišyti šiek tiek šafrano arba maltos saldžiosios paprikos. Nemaišome. Ryžius išlyginame ir užpilame karštu vandeniu vėl maždaug tiek, kad ryžiai būtų apsemti per 2 cm. Puodo neuždengiame kol ryžiai sugeria vandenį, tuomet uždengiame, primažiname ugnį iki mažiausios ir troškiname kol ryžiai bus minkšti. Jeigu ryžiai sugeria visą vandenį, tačiau dar yra kieti, įpilame dar šiek tiek vandens. Tiekiame taip pat į lėkštę dėdami sluoksniais - pirmiausiai ryžių, paskui morkų ir ant viršaus - mėsos.
Europinis ožekšnis |
Komentarai
Rašyti komentarą