Lazanija su varške ir bazilikais

Reikės:
  • 700 g varškės;
  • 4 kiaušinių;
  • 250 g mozzarella sūrio;
  • saujos kapotų petražolių;
  • saujos kapotų bazilikų;
  • druskos, pipirų;
  • lazanijos lakštų;
  • 4-5 šaukštų pomidorų padažo;
  • 2 v. š. sviesto;
  • 3 v.š. miltų;
  • 0,5 l pieno;
  • muskato.
   
 Varškę ištriname su kiaušiniais, suberiame druską, pipirus, kapotus žalumynus, 125 g tarkuoto arba mažais kubeliais supjaustyto mozzarella sūrio ir viską gerai išmaišome.
  Pasiruošiame Béchamel padažą: svieste pakepiname du šaukštus miltų nuolat maišydami apie 2 minutes. Supilame pusę pieno, gerai išmaišome, supilame kitą pusę, pagardiname druska, pipirais, muskato riešutu (originalus receptas siūlo įdėti lauro lapą), ir kaitiname dar trejetą minučių kas 20 - 30 sekundžių vis pamaišant, kol padažas sutirštėja.
   Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, ant jo dedame pomidorų padažą ir paskleidžiame, kad pasidengtų visas indo dugnas. Tuomet dedame lazanijos lakštus, užpilame kelis šaukštus padažo ir sudedame pusę varškės masės. Vėl dedame sluoksnį lazanijos lakštų, pilame padažo, sudedame likusią vaškės dalį ir uždengiame lazanijos lakštais, ant kurių užpilame visą likusį Béchamel padažą ir viršų apibarstome likusia dalimi mozzarella sūrio. 
   Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 - 50 minučių.

Komentarai